Soul Food

by - 8:54 PM
Putovanje negdje gdje nikad niste bili najbolji je način za napuniti se pozitivnom energijom.
Vjerujte mi na riječ.
Niti jedna stvar se ne može usporediti s onim osjećajem kada odete na neko novo mjesto, vidite neke nove stvari, stvorite neke nove uspomene i upoznate neke nove dijelove samoga sebe. A protekli vikend je bio stvarno savršen za to. Okolnosti su se poklopile pa sam ovaj tjedan imala mogućnost otići na dva izleta, sama sam sebi napravila produženi vikend.
Prvo sam u četvrtak otišla na Plitvička jezera i malo bi vam rekla kada bi vam rekla da je bilo odlično. Bilo je magično, fantastično, izvanredno, ma jednostavno neopisivo. Vrijeme nas nije moglo bolje poslužiti, dan je bio sunčan i topao a temperatura baš ona prava, savršena za šetnju prirodom. Okruživala nas je predivna priroda, stabla obojana u najljepše boje jeseni te voda, mirna i blistava, savršene plave boje. Plavo i crveno, žuto i zeleno. Kontrasti koji su nas okruživali nisu mogli biti bolji. Oko nas je vladao mir, mir koji se ni na koji način nije mogao narušiti. Bili smo oduševljeni onim što nas okružuje. Ostali smo bez daha ali smo nahranili dušu.

Kao da mi nije bilo dovoljno u petak sam se uputila na getaway vikend u okolicu Senja. Za razliku od Plitvičkih jezera gdje sam stalno bila okružena stablima u boji jeseni, tu sam bila okružena kamenom, kršom i tek nešto malo zelenila. Svejedno vam moram priznati da nije bilo ništa manje čarobno. Krš i more uvijek me uspiju dotaknuti na neki poseban način, uvijek se osjećam kao kod kuće, čak i onda kada sam daleko. Ali da nam ne bi bilo previše mora otišli smo na izlet na Velebit. E ljudi moji, tek tamo smo bili okruženi svime! I sa zelenom,i sa žutom, i sa crvenom bojom lišća, i kamenom i kršom i beskrajnim plavim nebom,i kravicama i kozicama, malim predivnim životinjama koje ne vidiš onda kada živiš u gradu. No  najviše smo bili okruženi čistim zrakom od kojeg ti pluća narastu za bar još tri broja. Jednostavno toliko slika i sjećanja da se to ne može opisati, a sve one fotografije koje sam uspjela napraviti nisu ni do koljena onim stvarnim koje su u glavi. Želim zauvijek zadržati te predivne uspomene, taj mir koji sam osjećala i svo ono veselje. Želim zauvijek zapamtiti svo ono dobro društvo kojim sam bila okružena ovaj vikend i zauvijek zadržati onaj smijeh koji se orio Plitvicama i Velebitom.

You May Also Like

4 comments